Aloha, mužu moj!

Dragi moji svi, ovo je samo u mojoj glavi i opet se pravdam zarad toga.  Pravdam se jer ću ovde da napišem nešto o mom mužu, otkud to?, a to može da vam bude dosadno. Međutim, meni je lakše da to kažem ovde, a pri tom nije me sramota da to i podelim.

Razvoj događaja je takav da je moj voljeni Dado čitavih nedelju dana, kada smo  mogli da budemo sami, imao milion i jednu stvar da uradi. Posle ću da burgijam po glavi, da li je baš morao, hi, hi. Pa, je legao u šest ujutro, onda opet crtao i sve tako redom. Podočnjaci mu se upetostručili. Za bolji život naš.

E, tu me boli, surovost sistema i kapitalizam u svom najžešćem obliku, a sam je svoj gazda. Koja je cena zdravog sna i kvalitetnog života? Hoću da mi čovek  traje, sa malo manje stresa. A, on mi kao detetu objasni, takva su pravila igre, ako nećeš, ispadaš iz igre. Da se razumemo, navikla sam da budem sama. Navikla sam i sama sa decom da se nosim, nisam ni prva, ni jedina. Ja samo hoću mog muža. Na to mi je jedna dragičica rekla, gledaj to ovako, zato imate neke druge stvari, koje možda nekima nedostaju. Ok, utešno zvuči i prilično je istinito. Zato se više i ne obazirem na neke komentare, ako ih i ima. Svi pravi prijatelji  sve razumeju.

Tako mi se u srcu napravio neki haos. Još više me rabucao taj osećaj kada mi je moj on rekao da ćemo možda na more bez njega. Nema ničeg glupljeg nego da idem na more bez njega, mi smo tim, tako funkcionišemo sedamnaest godina. Tako će biti čitavog našeg života, prosto znam. Ja sam htela da odustanem, iako naravno jesam sposobna, ali on mi kaže ajde zbog devojčica. I devojčice su se rastužile, mada im se ipak ide. And what about me?

Pitam sebe, je li baš tako strašno, preživeće se promene. Što sam onda nemirna? VALJDA ZATO  STO  SAM SVESNA  DA JE OVDE I SADA NAJVAZNIJI  TRENUTAK U NASIM ZIVOTIMA.Valjda jer osećam da smo celi kada smo zajedno. I nema pravo on da me ometa na časovima yoge, tako što mi uleće u glavu i u trenutku opuštanja. Znam odgovore pametnijih od mene, da sam to sve sama uradila. Dobro, tako je. Možda  je i mana ta povezanost koja se razvila, možda treba drugačije. Međutim, nema razloga za brigu, preživela sam kao i mnogi, razna iskušenja, znam ja šta mi je činiti. Dignem glavu i idem dalje, bićemo na sledećem moru zajedno. Mi smo zajedno i kada smo fizički odvojeni i nije to za ne preživeti. Ipak mi je lakše da se sama sebi ispovedim.

Zato što mi je stalo. Zato što sam zahvalna za ovu priču. Zato što sam srećna i nasmejana. Zato jer mi je lepše kada spavamo na istom mestu, jer onda ne stežem grčevito kamen, kao sinoć, stiskam njega i okrećem ga sto puta, kao na ražnju, kaže on, jer hrče i škrguće zubima, kao i njih dve. Zato jer me nervira kada legne posle mene, pa me probudi ili zgazi. Zato što uvek ulazi obuven kada je blatnjav, zato što mi seda na jastuk u farmerkama, koje je nosio tričavih dvanaest do petnaset sati. Zato što obožava da jede jaja danima, zato što ga baš briga za sudove i veš, pa me uči da i mene bude baš briga.

Malo se i postidim ako ispadne da se žalim. Ne žalim se, volim život svoj. Volim sve što mi se dešava. Volim i manje lepe stvari koje me okružuju, jer me jačaju. U stvari sam veoma zahvalna na svemu. Na porodici, prijateljima, događajima, radu, spremnaju kuće, pranju sudova, prostiranju veša. Sve mi se sviđa. I kada mi se manje sviđa, znam da će proći ili ću ga rešti ili će mi se naposletku svideti. I uvek  mi se više sviđa kada je sa njim.

Tako moj dragi i ja, plešemo bosi na nekoj plaži u Bugraskoj, baš uz ovu pesmu,

https://youtu.be/KaVnA88oNTg

 

na našem prvom zajedničkom letovanju, na koje smo stigli nakon dvadest sati putovanja, u polu ispravnom autobusu, u hotelu sa jednom i po zvezdicom. Bilo nam je isto lepo i tada i sada kada zvezdice mogu i ne moraju da se povećaju. On svakako ulazi pola sata u more, dok se dobro iskvasi sa svih mogućih strana, zato zvezdice malo i znače. Znači samo da je tu.

Pozajmljena fotografija sa Balija, opet. Može da bude i Perast, tako je svejedno večeras. Kad smo napokon sami, on ispred one grozne kutije, ja za računarom, vazda bilo romantično sa mojim mužem.

 

 


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *