Kad te volim

Kad te volim, lep si mi sa naočarima, ako ih nosiš. Lepe su mi i ucrtane linije na tvom licu, nastale od nošenja naočari. Kad te volim ne smeta mi ako čkiljiš, jer te mrzi da proveriš dioptriju. Ako voliš da pričaš sa hranom u ustima, meni je to prihvatljivo, iako tebi možda smeta kada to neko drugi radi. Čak i u telefonskim razgovorima. Ne vodim računa o pristojnosti, jer ti se verovatno mnogo priča, a gladan si. Kad te volim, prihvatljivo mi je da mi kažeš u brzini zašto ćeš u toalet, umesto samog pominjanja toaleta. Volim i kada si znojav i ne mirišeš baš prijatno, jer ima razloga za to.

Kad te volim, razumem da ti se ne priča uvek sa mnom, jer znam da budem udav, a tebi se baš ćuti. Kad te volim, tako mi je svejedno da li ću te pozvati ili pozivati uvek prva, podsećati te na datume, jer su tako malo važni, naspram našeg odnosa. Razumem da nesmotrenošću svojom mogu da te naljutim, zato te volim i kada si ljuta. Volim te i kada si ljuta na druge. Volim te i ako mi odbrusiš i to je popravljivo. Koliko sam puta i sama odbrusila?

Kad te volim, raduju me tvoja putovanja i sva tvoja zadovoljstva, sve što tebe čini ispunjenom. Volim te i kada me odbiješ da se vidimo i najviše volim kada mi iskreno kažeš. Volim te i kada si pogužvana, kada ima prašine u tvojoj kući, koju samo ti vidiš i smešno mi je da mi se zbog toga izvinjavaš. Ja volim tebe, a za nered me baš briga. Zato, kad te volim mogu da pospremim tvoje igračke, sklonim čarape sa poda ili ti operem sudove u gostima. Tvoj osmeh nema cenu. Kad te volim, vežbamo zajedno da spremamo sobu, ako si dete ili ti pomognem, ako si odrasla osoba, iako se buniš.

Kad te volim, znam da ne voliš da spavaš po drugim kućama i ja tvoju potrebu poštujem, ma koliko da sam sigurna da bismo uživali. Kad te volim, uživam da ti kuvam kafu i spremam hranu, a naručiću roštilj, ako kuvanju nisam vična tog dana, a i češće. Ne vidim tvoj razasuti veš, pored mene prolaze snebivanja, jer volim tebe.

Kad te volim, mogu da čekam u redu za tebe. Mogu da ti platim račune, odem do prodavnice, slobodno to češće traži. Ne vidim ti neuredne nokte ili razmazanu šminku, znam da ćeš se srediti, čim budeš imala volje za tim. Kad te volim, mogu da se provodim i uz Magazin ili Sergeja Ćetkovića, mogu da sedim pozadi, ako ti više voliš napred. Mogu dugo da te slušam, ako ti to znači, bez da reč progovorim, što meni nije svojstveno. Mogu. Zato te molim da me zoveš i u dva sata ujutro i nije važno da li ćeš nekoga probuditi, uz napomenu da se u ovom slučaju upornost isplati. Jer ja utišavam telefon, ali i gvirkam kada pokrivam decu, a sigurno ću osetiti da ti razgovor treba.

Kad te volim, ja ću da jurim po gradu, da nađem baš pravi poklon za tebe i nemam problema sa sujetom ako ti se ipak ne svidi. Kad te volim, pisaću ti poruke i brzo će me proći prvi talas tuge ako ne odgovoriš tog dana, pokušaću sutra ponovo. Radovaće me i smajlići i tužnići, ako se tako osećaš. Volim tvoju bradu staru tri i trideset tri dana. Nisu potrebna objašnjenja ako si umoran. Kada te volim, super si mi lepa sa tvojim nesređenim obrvama ili nacrtanim, ako se sebi sviđaš.

Kad te volim, razumem da ti se spava, ako se meni priča. Razumem da umem da budem vaška i da ti treba prostor ili se bar trudim da razumem. Sigurno je da učim da nemamo uvek istu potrebu jedno za drugim. Jedna za drugom. Kad te volim, mogu da slušam da po nekome pljuješ, ako ti se pljuje. Ako sam uzrok nezadovoljstva, časna reč, daću sve od sebe da to promenim.

Kad te volim, uživam da ti sušim kosu i stavljam šnalice ili ti dodajem peškir i veš. Mogu sama u nabavku, umem da zamenim sijalicu i posteljinu bez pomoći. Mogu da iscepam drva ili ti donesem knjigu. Čitaću ti ako ti prija moj glas ili su ti oči umorne. Popiću piće sa tobom i tebi nekim važnim, jednom do dva puta. Mogu i češće, ako ti toliko znači.

Jer volim da te volim. Baš tebe!


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *