Moja mala radi guzu, pardon moja mama čita knjigu

Ima momenata kada ostanete bez teksta, situacija kada vam usta zjape otvorena, a vi mislite neko se baš dobro zabavlja sa vama. Ima takvih momenata, ali sve redje, jer sve manje stvari može istinski da vas iznenadi u sunovratu ljudskom.

Koliko god da ljudi bliski mojoj porodici i šire okruženje, nisu deo priče koja je sada veoma popularna, toliko činjenice govore drugačije, većini je blisko i sasvim cool da žive po nametnutim vrednostima ili su odustali od borbe.

Popularno je da sve, tj velika većina, devojka ima obrve tzv čokoladne bananice look, veštačke trepavice i km dugačke nokte. Obavezno što uža garderoba, kako bi telo došlo do najutegnutije tačke na granici sa pucanjem. Takve su mlade dame i u muzičkim spotovima koje emitiju na jednoj toksičnoj, izvinjavam se toxic, televizijskoj stanici, ali i šire.

Muškarce koji vole pomenute dame ovaj put zaobilazim, zaslužuju čitav tekst, najmanje, a ne po koji red usput.

Pomenute dame su singl, zauzete, udate, razvedene, u kombinacijama, sve regularno, no to i nije bila suština ovog pisanja.

Ipak jedna kategorija dama se sama istakla kao vrlo diskutabilna. Mame….         Mama koja ima sve te dodatke na sebi, činjenica njena stvar. Poruke koje svojoj deci šalje takodje njena stvar. Samo neće biti isključivo njena stvar, jer će se  ionako poljuljan sistem vrednovanja, srozati još više, jer će potvrdjivati da je samo dobro ono što je “lepo”, mnogo veliko, izuzetno šljašteće, sa veoma sumnjivim izborom muzike.

Belo, belo oko mene sve je belo. Princeza na belom.                                   Šta moja beba radi sad, radi guzu.

Pesme ovog sadržaja i još bljutavijeg teksta, se slušaju i pevaju horski i na mestima gde ima veoma mlade dece, u početku krišom, a onda sve glasnije. Pesme ovakvog sadržaja dolaze iz nečijih domova u vrtiće! Druga deca u početku ne reaguju, a onda ih obuzme neka sila i pridružuju se histeriji.

Jer… mama jedna umesto da čita knjige sa svojom decom, uzrasta pet i tri godine, vozi bicikl ili igra badminton, hoda ulicom, drži sinove za ruke iiiiiii deca počinju da pevaju.       Šta moja mala radi sad, radi guzu? Šta moja mala radi sad, radi guzuuuu. Očekujem, jer idemo jedni drugima u susret, da ih mama prekine, navede ih na neku primereniju pesmu, ali vrag odavno sa nama obitava. Mama počinje da vrcka, a deca joj  poručuju, Kako ti ono mama kažeš i počinju njih troje zajedno da pevaju                                     “Šta moja beba radi sad, radi guzu!”.

Svaka dama ima pravo na izbor i tu dileme nema, ali ko je rekao da je samo veštačko lepo, ko je napunio glavu omladini da su najbolje pesme o kokainu i guzi? Ko je ubio prirodne obrve?

Pozovimo se i prizovimo, zabranimo bar mladjim naraštajima da slušaju ovakve stvari i modeluju se na opisan način. Sugerišimo, utišajmo, bojkotujmo, dok se čuje naš glas. Kada porastu svakako će uraditi kako oni žele.                                                                  Prijatan dan svima, danas je čarobno napolju.


Comments

5 реаговања на на „Moja mala radi guzu, pardon moja mama čita knjigu“

 1. Ja se jazim od tih stvari…..
  Skroooz!
  Tema je sjajna izbor????

  1. Jeeeežim se od ovih stvari!

  2. Ivana Vana аватар
   Ivana Vana

   Istog smo mišljenja, zato i dajem glas protiv. Da se borimo dok možemo.
   Hvala na komentaru.❣️????????

 2. Mihailo аватар
  Mihailo

  Borba je neprestana i tu pardona nema.Edukacija porodice.

  1. Ivana Vana аватар
   Ivana Vana

   Slažem se, edukacija pre svega i ne okretanje glave na ovakve i slične situacije. Reagovanje!
   Hvala na komentaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *