Baš je lep ovaj život naš

Što više razmišljam o nama samima i našim raspoloženjima, sve sam sigurnija da sami biramo kako ćemo da se osećamo u datim okolnostima. Dozvoljeno je i da nas boli i da patimo, ali želimo li da podvučemo crtu i vidimo šta je dobro u čitavoj priči za nas, to već mi kreiramo.

Moje detinjstvo je iz onoga što mi je ostalo u sećanju, bilo ispunjeno ljubavlju i radošću. Možda je nedostajalo više glasnog smejanja, ali i tome se učimo, ako hoćemo. Devojaštvo mi je bilo turbulentno, i odnosi u porodici su tražili pravi način da se iskažu. Sa mojim sazrevanjem i pogledi na lepo su mi se menjali. Lepe misli, pristojne reči, zdravi odnosi, postali su mi najvažniji, iako volim i materijalno opipljivo, jer to nikako ne isključuje jedno drugo.

Moja priča kaže da je bilo trenutaka da sam želelala da imam koliko hoću mleka za telo i da ga tapkam i mackam koliko želim, a nisam ga imala. Imala saam ga dozirano. Danas imam nekoliko mleka za telo, a tek od pre neki dan učim kako se isto i nanosi. Nežno, masirajući se, a ne samo da bih kožu natopila i gotovo. Još uvek mi je to strano, mada sve više osećam lepotu u istinskom kontaktu sa sobom. Isto je bilo i sa spavanjem, druženjima, hranom. Sve mi se nekako podrazumevalo, veoma malo sam pridavala pažnje suštinski važnim stvarima. Volela sam ljude i ranije, ali sam slabije znala da uživam u tim odnosima.

Patila sam i što nemamo više novca, kako bih mogla svake godine na more ili i dalje od toga. Sada možemo sebi da priuštimo neka lepa putovanja i da li su me ona jedina ispunila? Nisu. Ispunili su me odnosi sa ljudima i upoznavanje sebe, a putovanja su se dešavala kao neka slatka nagrada. I baš mi se sviđa da je tako. Radim neke dobre stvari za sebe i one do kojih mi je stalo, a onda odem da upoznam neke druge ljude i drugačije odnose.

Nisam umela da se mazim i nisam davala nikome da me poljubi. Dodiri su mi bili teški i znate šta, počelo je u mojoj glavi da se menja sve to. Dozvolila sam sebi da sam bila takva, a da sada želim bolju mene. Meni je mnogo pomogla Tajna i sve kasnije nadogradnje u vidu knjiga, predavanja, učenja i novih odnosa sa ljudima. Najviše mi je pomogao u otapanju leda i prihvatanju sebe, onaj sa kojim život delim, neka drugačija iskustva, teško opisiva rečima, usledila su rođenjem naših ćerki. Starija je bila izazov, jer je toliko bila stegnuta, baš kao i ja. Još uvek se otapamo zajedno i dobro nam ide. Poslednji u nizu bisera jeste mlađa ćerka, koja ima potrebu da grli, ljubi, tepa i mazi se. Koliko voli da daje, toliko joj i prija da dobija. I shvatim da sam baš dosta napredovala, jer sam danas u društvu poznata grlačica, ne može baš ovako da se kaže, ali nema veze. A poznato je kakva se razmena endorfina dobija zagrljajem. Zato grlim uvek i od srca.

Umem da lupim glupost, umem neodmereno i netaktično da kažem, ali ne prihvatam to kao neminovnost. Ok, ja umem da budem takva, ali umem i bolje i zahvalna sam svima što su imali strpljenja sa mnom. Pretpostavljam da smo svi imali situacije kada smo voljene povredili i kada je bolelo i njih i nas. Šta onda može da se uradi po tom pitanju? Mislim da je jednostavno, ako ima ljubavi i volje da se situacije i greške menjaju, a ja sam ih imala sijaset i imaću ih. S tim da osećam veliki boljitak u odnosima, jer ako se naljutim, želim brzo da se odljutim, ako je vredno. Ako povredim, stalo mi je da ispravim i takvu energiju dobijam i od okoline. Ja sam bila mrgud, sklona depresivnim mislima, crnjak u najavi. Moji svi dragi kažu da se osećaju prijatno u mom društvu i doživljavaju me kao vedru. Kada sam dosadna, oni koji me vole, nađu prave reči da mi to stave do znanja. Umem sada i ja da skratim razgovor u prazno, a da to ne bude grubi, ranije sam slušila do tačke ceđenja.

Baš je lep ovaj život naš, kad umeš da primiš i da daš.


Comments

4 реаговања на на „Baš je lep ovaj život naš“

 1. Iskreno i iskustveno !Hvala
  UVEK SAM BIO SRECAN KADA DAJEM !!!! NIKADA NISAM OCEKIVAO UZVRACAJ !!VOLIM KADA DAJUCI DOBIJEM NJIHOVU SRECU !! NEKAD IZOSTANE ALI MOJE ZADOVOLJSTVO OSTAJE !!!
  DAJEM SVOJE !PRIMAJUCI TVOJE LEPE RECI!!!PUNO SRECE PROSIPA SE !!!!!!

 2. Ja sad lepo ne znam sta bih mogla da odgovorim. Dirnuta sam komentarima, „puno srce, prosipa se“, neopisivo lepo.
  A i ovo za davanje, blago neizrecivo.
  Hvala, dragi moj, Veseline.

 3. Hvala ti IVANCICE !IME TI JE KAO POLJSKO CVECE !!!

 4. Hihi, raznezujem se. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *