O jednoj divnoj dami

Bez imenovanja, jer to izbegavam, a ona će već znati. A počelo je sa stidljivim slanjem tekstova, jer mi se sviđala, preko knjiga i znanja koje poseduje, nisam imala predstavu da ću toliko da je volim.

Pisala sam i tada i bilo me je važno da ona to pročita. Nisam ni maštala da će joj se nešto svideti, a bilo je. Istog dana mi je odgovorila i predložila da pređemo na ti. Jaoj, treme i uzbuđenja kada me ona pozove, časna reč. Da se ne obrukam, a da budem normalna i da budem ja. Tako smo se dopisivale, čule i onda dogovorile viđenje. Bila sam silno srećna. I kao da se znamo godinama, silno smo se izgrlile i nastavile tamo gde dokle smo telefonskim razgovorima došle.

Pitala sam se što me prihvatila, to je progovaralo moje samopouzdanje do članaka, koje zna da me spopadne u nekim važnim susretima? A prihvatila me ovakvu, kakva sam. Odmah se interesovala za moje bližnje i za sve u vezi sa mnom. O, kako mi je to prijalo. Nadala sam se da uzvraćam istom energijom i još uvek verujem u to, jer bih baš mnogo volela da budemo prijatelji do kraja.

Pažljivo je slušam, od nje učim, volim da čitam sve što napiše. Za mene predstavlja riznicu znanja i koječega još. Volim što je aktivna, uvek u toku, voli pozorište i koncerte i želja mi je da sa njom gledam mnogo dobru komediju. Bile smo na nekom intimnom koncertu i svidelo mi se mnogo što komentariše, baš kao i ja, tiho, dok sve još traje. Ja ionako posle zaboravim koju sam emociju imala. Ili odmah da kažem ili gotovo.

Veoma je topla prema mojoj deci i ja se nadam da ću tu toplinu moći da prenesem njenom detetu, koje mi se sviđa, iz priča. A moje ćerke znaju da ona najlepše grli, u čemu drži jedan interni rekord i da ona najslađe zna da svira po njihovom stomaku. Mama, vodi me opet kod nje, da me mazi i svira. Rekla mi je da bi rado mog muža i mene pokazivala drugima i da je kada je upoznala njega, tačno znala da je on taj o kome sam joj pričala, što su bezmalo najlepši kompilmenti za nas četvoro.

Volim kada mi priča obične stvari o svom životu, proleti mi naše vreme svaki put kada smo zajedno. I mada slabo pratim horoskop, sviđa mi se njen znak. Veoma mi je blizak i neke situacije su pokazale da ima nešto i u horoskopu. Volim je nežnu i porodičnu, britku i svoju. Volim je u priči i smejanju našem ili samo njenom. Kad bolje razmislim, ja bih sa njom i na neki super žestok koncert išla, jer ima energije za petoro.  Možda nas je to i spojilo.

I da izbegnem žalopojki sto, mada sam patetici sklona, još samo ovo da kažem. Jedna od moje lične dve vile me je nazvala vaškom i ja sam to prenela dragoj prijateljici, o kojoj pišem. Njoj je to zazvučalo simpatično, te ću i ovo kratko pisanje završtiti tim potpisom.

Voli te tvoja vaška. Baš!


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *